Bli medlem

Här kan du läsa fem bra anledningar varför det lönar sig att bli medlem i Karlstad Studentkår!

Såhär blir du medlem

Besök kårexpeditionen på universitetet (1A 314) eller lös medlemskap direkt via vår medlemsportal:

medlem.karlstadstudentkar.se

Dina medlemsförmåner

 1. Trygghet
  Som medlem i Karlstad Studentkår får du hjälp om du stöter på problem under din studietid. Vänd dig till studentombudet om du känner dig osäker på om allt gått rätt till eller om du hamnar i en situation där dina rättigheter som student inte respekteras. Du kan vara trygg i att studentkåren står på din sida och hjälper dig om det skulle behövas.
   
 2. Studentrabatter
  Som medlem har du tillgång till både Mecenats och studentkårens lokala rabatter och förmåner.

  Karlstad Studentkårs medlemsrabatter
  Mecenats rabatter

 3. Mecenatkort (medlemskort)
  Studentkårens medlemskort är ett orange Mecenatkort. När du löst ditt medlemskap skickas kortet automatiskt till din folkbokförda adress.

   
 4. Inflytande
  Endast Karlstad Studentkårs medlemmar har rösträtt i kårvalet och kan engagera sig i studentkåren. Du kan till exempel sitta med i kårfullmäktige, jobba med mångfaldsfrågor, engagera dig i terminstart/valborg eller föra studenters talan i någon av universitetets styrelser, råd eller nämnder. Att engagera sig i studentkåren är meriterande, utvecklande och kontaktskapande. 

  Engagera dig!

 5. En stark studentröst
  Ett medlemskap i Karlstad Studentkår stärker den gemensamma studentrösten. Ju fler medlemmar studentkåren har desto starkare blir studentrösten. En stark studentröst behövs för att driva på förändringar.

Pris för medlemskap

Priset för medlemskap i Karlstad Studentkår är 250 kronor för ett helår eller 150 kronor för en termin. Det är samma pris för alla studenter och doktorander, oberoende av studietakt.

Olika typer av medlemskap

Det finns olika sätt att vara medlem i Karlstad Studentkår.

 • Studerandemedlemskap, för studenter vid Karlstads universitet. Medlemskapet kan tecknas för ett helt läsår (250 kr) eller en termin (150 kr). Studerandemedlemmar får Mecenatkortet.
 • Stödmedlemskap, kan tecknas av icke studerande som vill stötta Karlstad Studentkår. Stödmedlemmar får ta del av Karlstad Studentkårs medlemsrabatter men får ej Mecenatkortet och kan därför inte ta del av Mecenats rabatter. Stödmedlemmar har dock tillgång till Karlstad Studentkårs medlemsexklusiva rabatter till exempelvis Färjestad BK:s hemmamatcher, KAUIF:s träningskort med mera.

Har du frågor om medlemskap i Karlstad Studentkår?

Kontakta kårexpeditionen!
Mejl: studentkaren@karlstadstudentkar.se
Telefon: 054-700 14 85