Bli studentkårens nya ordförande!

Är du en god ledare? Har du intresse för att engagera dig i och driva Karlstad Studentkår framåt? Vill du vara med och göra studenternas röst hörd och påverka för att förbättra studenters livskvalitet? Då kan du vara vår nästa ordförande!

Arbetsuppgifter

  • Leda kårstyrelsens arbete genom att vara ordförande på styrelsemöten, se till att fattade beslut verkställs och genomförs, skriva verksamhetsberättelse efter verksamhetsåret samt arbetsleda kanslichefen.
  • Ta fram förslag till verksamhetsplan inför fullmäktige.
  • Se till att beslut fattade av fullmäktige verkställs.
  • Representera Karlstad Studentkår vid representationsuppdrag.
  • Nationell, regional och lokal bevakning av studentrelaterade områden.
  • Driva påverkansfrågor mot beslutsfattare och andra relevanta aktörer för att driva igenom Karlstad Studentkårs agenda.
  • Bevaka och reagera på bostadssituationen för studenter vid Karlstads universitet.
  • Vara ansvarig för KLÖS-samarbetet och SFS.
  • Utveckla samarbeten med aktörer som kan stärka studentlivet, t.ex. Drivhuset och Hyresgästföreningen.
  • Vara kontaktperson för studentkårens sektioner.

Kvalifikationer
Vi ser att du är en ansvarsfull person som trivs med att arbeta självständigt, men även har en stor förmåga att jobba i grupp och i samarbete med andra. Du bör trivas i en arbetsmiljö som präglas av högt tempo och vara flexibel då arbetsuppgifterna varierar. I rollen som ordförande ska du känna dig trygg att axla en ledarroll i kårstyrelsens arbete och vara bekväm med att prata inför publik, som representant för Karlstad Studentkår. Du ska vara noggrann och beredd att stå upp för Karlstads studenters åsikter i möten med universitetets ledning, med politiker och i media. Det är meriterande om du tidigare varit aktiv i studentkåren. 

Förtroendearvodering
Uppdraget som ordförande är förtroendearvoderat på heltid. Det betyder att du kommer arbeta heltid med ersättning i form av arvode.

Mandatperiod
Mandatperioden sträcker sig från den 1 juli 2018 till den 30 juni 2019 och föregås av en överlämningsperiod i juni 2018. Totalt 13 månaders arvode utgår.

Ansökan
Personligt brev och cv skickas till valberedning@karlstadstudentkar.se. Sista ansökningsdatum är tisdagen den 3 april. Valberedningen genomför därefter intervjuer med alla kandidater, varpå lämnar valberedningen sitt förslag till kårfullmäktige. Alla ansökningar blir offentliga efter att valberedningen har lämnat sin rapport. Karlstad Studentkårs fullmäktige väljer ordförande för 2018/2019 vid sammanträdet lördagen den 21 april. Frågor kan riktas till valberedningens ordförande Sebastian Hasselström genom att mejla till valberedning@karlstadstudentkar.se. Lycka till!