Distansstudent

En tredjedel av alla studenter vid Karlstads universitet är distansstudenter. Karlstad Studentkår jobbar för dig som är distansstudent!

Hej distansstudent!

Kanske kommer du hit ibland.
Kanske kommer du aldrig sätta din fot i Karlstad.
Kanske bor du i Karlstad men har valt att plugga hemifrån.

Oavsett så kan det hända att du tänker: ”Varför ska jag vara med i studentkåren?Jag är ju nästan aldrig på universitetet.”

Det är just för att du inte är på universitetet så ofta som du har extra nytta av oss – och vi av dig! 

Din utbildning i fokus

Vårt största och viktigaste uppdrag är utbildningskvalitet, studentinflytande och utbildningsbevakning. Vi är här när du inte är det. Vi kan hjälpa dig när du känner dig långt borta från universitetet. 

Därför behöver vi din hjälp att få information om hur du tycker att din utbildning fungerar, så att vi antingen kan se till att den löper på så bra som den har gjort, eller kan göra ännu större kraftansträngningar för att försöka förbättra den.

Detta är en anledning varför du som distansstudent ska bli medlem i Karlstad Studentkår. Här hittar du fler anledningar:
Dina medlemsförmåner

Vad är studentkåren?

Karlstad Studentkår är studenternas egen organisation på Karlstads universitet och vi drivs av våra medlemmar. Studentkårens högsta beslutande organ är kårfullmäktige. I fullmäktige sitter 29 ledamöter som alla är studenter. Det är kårfullmäktige som beslutar vad studentkåren ska tycka i olika frågor och vilken verksamhet som ska bedrivas. 

Har du frågor om Karlstad Studentkår? Kontakta kårexpeditionen! via mejl studentkaren@karlstadstudentkar.se eller telefon 054-700 14 85

Vad gör studentkåren?

Studentkårens främsta uppgift är att bevaka utbildningarna vid universitetet och se till att alla studenter får en så trygg och bra studietid som möjligt. Studentkåren representerar studenterna i universitetets styrelse, råd och nämnder och ser till att inga beslut fattas som påverkar studenter negativt.

Studentkåren arbetar också för goda förutsättningar för studenter att bedriva studier, det kan handla om frågor som rör bostad, studiemedlem eller arbetsmiljö.

Karlstad Studentkår har bevakat studenters rättigheter i Karlstad sedan 1967.

Din trygghet och skyddsnät

Karlstad Studentkår hjälper dig som medlem och distansstudent om du råkar ut för problem under din studietid. Det kan handla om allt från problem med CSN eller föreläsare till problem med examination eller diskriminering. Om du råkar ut för problem ska du kontakta studentkåren, inga frågor är för stora eller små. Vi hjälper dig.

Bli medlem!

Som student måste du aktivt själv bli medlem i studentkåren. Karlstad Studentkårs medlemskort är ett orange Mecenatkort. Kortet bevisar ditt medlemskap i studentkåren och ger dig rätt till både studentkårens och Mecenats rabatter och förmåner.

Läs mer: 

Så här blir du medlem i Karlstad Studentkår

  • Besök vår kårexpedition på universitetet (1A 314, bredvid Transformum). Endast kortbetalning. 
    Öppettider: Helgfri måndag-fredag 10.00-15.00.
     
  • Använd vår medlemsportal: 
    medlem.karlstadstudentkar.se. Klicka på "Ny medlem" eller logga in med ditt CAS-konto (samma inloggning som på Min sida på kau.se/ar-student). Endast kortbetalning.

Pris för medlemskap

Priset för medlemskap i Karlstad Studentkår är 250 kronor för ett helår eller 150 kronor för en termin. Det är samma pris för alla studenter och doktorander, oberoende av studietakt.